PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Remélem mindenki egészséges és jól van, a nehéz helyzet ellenére megpróbál optimista maradni, pozitívan gondolkodni, nevetni, és nem utolsó sorban kitartóan tanulni. smiley

Az elmúlt hetek történései és a jelenleg kialakult helyzet új feladatok elé állít bennünket, újfajta alkalmazkodást, türelmet, rugalmasságot, új módszerekre, lehetőségekre való nyitottságot igényel mindannyiunktól. Felborult az eddigi napi rutinunk, napirendünk átalakult, mozgásterünk beszűkült. Feladatainkat átszervezte, szokásainkat megváltoztatta, kreativitásunkat és problémamegoldásunkat fokozta miközben próbára teszi személyiségünket, társas kapcsolatainkat, embertársainkhoz való viszonyulásunkat.

Többek között a digitális oktatásra és (táv) tanulásra való átallásról szolt ez az időszak - elsődleges feladata volt minden érintettnek megérteni ennek fontosságát, megtalálni a hatékony tanuláshoz való legjobb módszertant, megtalálni a helyzethez illetve feladathoz való legjobb alkalmazkodást annak érdekében, hogy a megkezdett tanulmányi évet kieső idő nélkül folytatni lehessen.

A tanuláson túl ugyanakkor kiemelten fontos, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló krízishelyzetben, hogy ne „maradjanak” magukra diákjaink, gyerekeink, továbbiakban is rájuk figyelve biztosítsuk számukra a pszichés támogatást, lelki és mentális egészség- és személyiségfejlődés lehetőségét.

Tájékoztatom Önöket, hogy iskolánk diákjai és szülei részére továbbra is elérhető az iskolapszichológiai szolgáltatás, (egyéni tanácsadás és szülőkonzultáció) melyet a jelenlegi helyzetre tekintettel a személyestől eltérő formában, online térben tudunk megvalósítani.

Iskolai tanulási/magatartási problémák illetve az egyéni pszichés támogatás mellet a krízis helyzethez kapcsolódó érzelmek feldolgozásában, a kérdések megválaszolásában, a megváltozott élethelyzetből adódó szorongásoldásban, stresszel való megküzdésben, helyzetnek megfelelő gondolkodás és magatartás megtartásában, családi konfliktusok, kommunikáció és (szülői) kapcsolattartás kezelésében segíthet a pszichológiai tanácsadás.

A már megkezdett egyéni tanácsadási folyamatok esetben fontos a tanácsadás illetve pedagógus és/vagy szülő konzultációk folytatása és lezárása, mely ez esetben is online módon történhet.

Az iskolapszichológiai tanácsadás/konzultációra  - tavaszi szünet idején is - a következő elérhetőségek egyikét használva van lehetőség:

telefonon : -  kapcsolatfelvétel és időpontegyeztetés online konzultációra

06/30 416 4332 

VIBER és FACETIME (iphone) lehetőséggel

e-mail:  - kapcsolatfelvétel, eset ismertetése  és időpontegyeztetés online konzultációra

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Skype: - online videochat útján történő pszichológiai tanácsadás:

Skype : pszichológus.grassalkovich2220

 

Mihálydeák Enikő

pedagógiai szakpszichológus