NEMZETISÉGI ÉS SPORTTÁBOR BALATONBOGLÁRON

 

Tábori beszámoló
Nemzetiségi és sporttábor Balatonbogláron
2020.07.06.-10.

 

 

Július 6. és 10. között a Grassalkovich Iskola 30 tanulója 3 kísérő pedagógus vezetésével Balatonbogláron táborozott. A szálláshely vezetői nagy szeretettel fogadtak bennünket, maximálisan figyelve a járványügyi helyzet előírásainak betartására. A gyerekek 3-4-5 ágyas szobákban voltak elszállásolva. Igyekeztünk a karantén időszak utánra színes programot összeállítani a gyerekeknek, hiszen jónéhányuknak ez volt az idei nyáron az egyetlen nyaralási lehetőségük. A megvalósításhoz nagymértékben hozzájárult az országos és a vecsési német nemzetiségi önkormányzat, valamint Vecsés Város Önkormányzata. Anyagi segítségüket ezúton is köszönjük!

Programjainkban megjelent a nemzetiségi hagyományok ápolása (egésznapos kirándulás a Balaton-felvidékre, a városlődi német nemzetiségi tájház és a kitelepítési emlékmű felkeresése, nemzetiségi totó). Még a táborba vezető úton jártunk a martonvásári Brunszvik-kastélyban. Kirándultunk Balatonlellére (itt szabadulószobában is jártunk), valamint felkerestük a helyi Gömbkilátót is. Lehetőség volt bobozásra, különböző játékok kipróbálására. Emellett persze sokszor voltunk strandolni is. Esténként sok beszélgetéssel, sporttotó kitöltésével, helyi sétákkal, fagylaltozással töltöttük el időnket.

Megköszönöm Eszenyiné Varga Zsuzsanna és Molnár Melinda tanárnőknek a sikeres lebonyolításban való közreműködését. Jó hangulatban, egészségesen értünk haza tele élményekkel.

 

 

(Képek: Molnár Melinda)                                                                                                                                                                                       Pozsár László

táborvezető pedagógus