SZÜLŐI LEVÉL

 

Tisztelt Szülők!

A tegnapi kormányzati bejelentés alapján 2021. április 19-től 2021. május 10-ig a felső tagozaton továbbra is folytatódik a digitális munkarend, az alsó tagozat visszatér a személyes jelenlétű kontaktoktatásra.

A felsős tanulók az online órák időpontjáról továbbra is az osztályfőnököktől tájékozódhatnak.

Ebédlemondás:

A felsős menzás tanulók ebédje erre az időszakra lemondásra került.

Azoknak az alsós tanulóknak az ebédje, akik hétfőtől nem jönnek/nem jönnének iskolába 2021. április 15. péntek reggel 7 óráig még lemondható Erdős Katalinnál az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Hiányzások kezelés:

Azok a szülők, akik a járványügyi helyzetre hivatkozva nem szeretnék gyermeküket iskolába engedni az orvosi igazolás mellett következő lehetőséggel élhetnek:

  1. SZÜLŐI IGAZOLÁS - A szülő egy tanév folyamán gyermekének tíz nap hiányzását igazolhatja. Rendkívüli esetben többlethiányzást az iskola igazgatója engedélyezhet. (Iskolai Házirend 2019.) – A KRÉTA felületén megtekinthető, hogy ebben a tanévben hány nap szülői igazolást vettek igénybe.

 

  1. KÉRVÉNY AZ INTÉZMÉNYVEZETŐNEK - Amennyiben a szülő a fenti igazolásokon túlmenően úgy dönt, hogy nem engedi gyermekét iskolába, kérvényt nyújthat be az intézményvezetés felé.

 

„A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) bekezdésének c) pontjában „az egyéb alapos indok” az intézményvezető számára lehetőséget ad a tanulói távolmaradás igazoltnak tekintésére. Emellett a tanév előtt kiadott Intézkedési terv rögzíti, hogy veszélyeztetett gyermek, tanuló esetén szülői kérelemre, igazgatói döntés alapján lehetőség van arra, hogy otthonról kapcsolódjon be az oktatásba. Ez lehetővé teszi – de nem írja elő kötelező jelleggel! – azt, hogy a jelenléti formában folyó foglalkozás során az intézmény biztosítsa az online bekapcsolódás lehetőségét, javasolt a tanuló otthoni tanulásának támogatása.

A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletnek az igazolt és igazolatlan hiányzásokra vonatkozó szabálya (51. § (7)) változatlanul érvényes, tehát 250 órát meghaladó hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem értékelhető, csak osztályozóvizsgával teljesítheti a tanév kötelezettségeit.” (Oktatási Hivatal 2021.04.14-i állásfoglalása)

 

  1. EGYÉNI MUNKAREND – Az egyéni munkarendet indokolt esetben az Oktatási Hivatal engedélyezi, ebben az esetben a tanulónak tanítási év végén valamennyi tantárgyból osztályozó vizsga kötelezettsége keletkezik, melyre önállóan kell felkészülnie.

 

Kérdés esetén forduljon bizalommal az intézményvezetéshez.

Megértésüket és együttműködésüket megköszönve.

Üdvözlettel:                                                                                                    

Sárdi Krisztina Anna
Intézményvezető

Vecsés, 2021.04.15.