AUSZTRIAI TÁBOR - ST. MARTIN AM TENNENGEBIRGE

Tábori beszámoló

St. Martin am Tennengebirge

2023.06.23. – 2023.06.30.

Az idei tanévben nyolc napot töltöttünk Ausztriában, táborban. A szálláshelyünk ismert volt, hiszen minden évben itt szállunk meg. A házigazdák nagy örömmel fogadtak minket.

A tábor ideje alatt végig nagyon jó időnk volt, így minden programot meg tudtunk valósítani, amit terveztünk.

Ellátogattunk Werfenbe, ahol felmásztunk a világ legnagyobb jégbarlangjába, majd a várban kétnyelven (németül és angolul) hallgattuk meg az idegenvezető elbeszélését. Másnap Salzburgba utaztunk, ahol a Hellbrunn-i kastélyban ’audioguide’ segítségével német nyelven hallhattunk sok érdekességet, miközben váratlanul innen-onnan víz fröcskölt le minket. A kastély parkjában sétáltunk és játszottunk még, hogy megszáradjunk, majd Salzburg belvárosában kerestük meg Mozart szülőházát, a Dóm teret és a hatalmas Mozart golyót. A következő napot fürdőzéssel töltöttük, a gyerekek nagyon kedvelik ezt a programot.

Minden évben várva várt időtöltés a vidámpark, az idén a Straßwalchen-ben játszottunk. A gyerekek kedvükre hintázhattak egész nap. Estére nagyon elfáradtak. Előző évben nagyon tetszett a gyerekeknek a bobozás, ezért úgy

gondoltuk, hogy az idén is a program része lesz. Nagy sikere volt most is.

Utolsó előtti napon a Lammerklamm szurdokban, csodálatos környezetben sétáltunk végig, majd utána ellátogattunk a Golling vízeséshez is.

A német nyelvű „tanulás” sem maradt el, hiszen amerre csak jártunk, s persze a szálláson is, használni kellett az eddig megszerzett tudást. Akár beszédértéskor, akár az étkezések során repeta kérésekor.

Amikor éppen nem kirándultunk, a szálláson játszottunk, fociztunk, röplabdáztunk, tollaslabdáztunk, pingpongoztunk, énekeltünk, táncoltunk és kézműveskedtünk.

Nagyon jól éreztük magunkat, sok új helyet ismertünk meg. Köszönjük szépen iskolánk, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Vecsési

Önkormányzat tábori költségekhez való pénzügyi hozzájárulását.

Gombosné Simon Amanda

Vecsés, 2023.07.03.